A minap a játszóházban voltunk, ahol a kézműves kuckóban só-liszt gyurmával játszhattak a gyerekek. Érdekes volt a tapintása, mert nem a megszokott állagú volt. Elkértem a receptjét, mert nagyon megtetszett. Tegnap megcsináltam, és egy kisebb gombócot próba képpen kint hagytam a levegőn, nem takartam be. Lassan már 24 órája van a szabad levegőn, és még mindig nem szradt ki, ugyanolyan ruganyos, mint amikor elkészült.
Íme a recept, ha valaki kivácsi rá:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg só
- 2 kiskanál citromsav vagy borkősav
- 1 evőkanál olaj
- 3 dl víz
Folyamatos keverés mellett összefőzzük, míg el nem válik az edény falától. Mikor egy kicsit kihűlt, kisebb darabokban jól átgyúrjuk. Temperával szinezhető.
Jó gyurmázást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése