2010. november 23., kedd

Só-liszt gyurma, másként

A minap a játszóházban voltunk, ahol a kézműves kuckóban só-liszt gyurmával játszhattak a gyerekek. Érdekes volt a tapintása, mert nem a megszokott állagú volt. Elkértem a receptjét, mert nagyon megtetszett. Tegnap megcsináltam, és egy kisebb gombócot próba képpen kint hagytam a levegőn, nem takartam be. Lassan már 24 órája van a szabad levegőn, és még mindig nem szradt ki, ugyanolyan ruganyos, mint amikor elkészült.
Íme a recept, ha valaki kivácsi rá:
  •  20 dkg liszt
  • 10 dkg só
  • 2 kiskanál citromsav vagy borkősav
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl víz
Folyamatos keverés mellett összefőzzük, míg el nem válik az edény falától. Mikor egy kicsit kihűlt, kisebb darabokban jól átgyúrjuk. Temperával szinezhető.

Jó gyurmázást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése